Danslessen

RAGGA 18+

Deze dansles is zeer typerend aan haar warme en meeslepende muziek. Ragga is een sub genre van hiphop beïnvloed door Afrikaanse tinten. Deze invloeden  kan je vooral terugvinden in de energieke dansbewegingen en dynamische muziek.

Deze les is gericht naar volwassen.

TOP ROCKS 12+

De les top rocks is een dansles die voort vloeit uit de lessen breakdance.

Tijdens deze les zal vooral het betere voetenwerk aangeleerd worden. Naast het verbeteren van je basis techniek en stijl  is deze les ideaal om je coördinatie en gevoel voor ritme te verbeteren.

STREET DANCE 5+

Tijdens de lessen streetdance 5+ zal er een mix worden aangeboden van hip hop en funk. De lessen zijn zeer gevarieerd en het dansplezier en showgehalte van het kind staan centraal.

Elke les bouwen we verder op een choreografie waarbij ze op een losse manier leren omgaan met de verschillende technieken van deze stijlen.

START UP CREW

Dit is een les voor de betere dansers die zich voorbereiden en aldus ook kans maken om in de crew van TLD te komen (demo team).

BALLET & PRET 3+

In deze dansles zweven de technieken van ballet over de dansvloer omringd met heel wat plezier. De kids leren op een amusante manier het aannemen van de verschillende posities en bewegingen in het volledige balletgegeven.

BALLET 7+

In deze dansles zweven de technieken van ballet over de dansvloer. De kinderen leren in deze les het aannemen van verschillende posities en bewegingen in het volledige balletgegeven. De juiste technieken worden dan ook omgegoten in een choreografie.

JAZZ BALLET 10+

In deze dansles zweven de technieken van ballet over de dansvloer. De kinderen leren in deze les het aannemen van verschillende posities en bewegingen in het volledige balletgegeven. De juiste technieken worden dan ook omgegoten in een choreografie.

TAPDANCE

Vorm van dans waarbij, onder leiding van muziek, ritmische klanken worden gemaakt door het tikken op de grond met metalen plaatjes aan de schoenzolen.

CLIPDANCE / SHOWDANCE 18+

Dansstijlen zoals disco, funky jazz en streetdance wisselen elkaar af in een zeer gevarieerd lesgeheel waarin het showgehalte volledig centraal staat. Zoals bekende sterren uit de meest swingende videoclips dansen we de volledige passie uit ons lijf. Ambiance verzekerd!

HOP & JUMP 5+

Een les waarin een half uurtje hip hop op een speelse manier aan bod komt en het ander half uurtje wordt er gedanst op trampolines. Dansen en SPRINGEN maar!

HIP HOP BASIC 12+

In dit uurtje worden de basisbeginselen van alle Street stijlen vanaf nul uitgelegd, en worden deze op het einde van de les omgegoten in een choreografie. Op de stoere beats van de hiphopmuziek leven we ons helemaal uit! In deze les zie je alle laatste nieuwe trends en moves in de hiphop cultuur.

HIP HOP ADULTS 18+

In dit uurtje worden de basisbeginselen van alle Street stijlen vanaf nul uitgelegd, en worden deze op het einde van de les omgegoten in een choreografie.

BREAKDANCE 8+

Breakdance is 1 van de elementaire onderdelen van hip hop. Bekende breakdance bewegingen zoals: freeze, headspin, windmill, flare, swipe, sixstep, airflare,… worden in deze lessen opgebouwd. Breakdance heeft allerlei bewegingen overgenomen uit onder andere traditionele Afrikaanse dans, Chinese vechtsporten en de Braziliaanse vechtsport Capoeira. Moves zoals footwork, toprocks en powermoves worden hier uitgelegd en getraind. Kom met ons samen mee breaken!

HIP HOP JR 8+ LV.1

Deze les richt zich tot kinderen die zich willen verdiepen in de zeer actieve en coole vorm van onze hip hop. Elke les bouwen we verder op een choreografie waarin ze op een losse manier leren omgaan met de verschillende technieken binnen deze stijl. Op de stoere beats leven we ons helemaal uit!

FUNK JUNIOR 7+

Deze les richt zich naar kinderen boven de 7 jaar en bouwt verder op de kinderdanslessen. De lessen zijn zeer gevarieerd en het dansplezier en showgehalte van het kind staan centraal. Stijlen zoals pop, funky jazz en hip hop komen zeker afwisselend aan bod in de les. Wil je dansen zoals jouw grootste idolen uit jouw favoriete videoclips? Kom dan zeker meedoen!

FUNK 12+

Deze les is zeer gevarieerd! De stijlen hiphop, pop, funky jazz en hedendaags vloeien dit uurtje zeer subtiel in elkaar. We werken in deze les aan een choreografie waarbij een aantal bewegingscomponenten zoals houding, coördinatie, lenigheid en uitstraling stevig worden ontwikkeld. De les funk speelt soepel in op de trends van de hedendaagse popcultuur.

RAGGA 12+

Deze dansles is zeer typerend aan haar warme en meeslepende muziek. Ragga is een sub genre van hiphop beïnvloed door Afrikaanse tinten. Meer bepaald de energieke dansbewegingen en dynamische muziek.

RAGGA 14+

Deze dansles is zeer typerend aan haar warme en meeslepende muziek. Ragga is een sub genre van hiphop beïnvloed door Afrikaanse tinten. Meer bepaald de energieke dansbewegingen en dynamische muziek.

TLD CREW

Competitieteam 10+ in de discipline Streetdance.

KIDS DANCE 9+

Junior dance op hedendaagse muziek. In deze les leren de kinderen hun eerste dansjes aan op muziek die we al dagen horen op de radio!

KLEUTERDANS 3+

K3, Samson & Gert, Mega Mindy en uiteraard Mega Toby,… hun muziek passeert gedurig in deze les. Onze allerkleinsten leren hun eerste dansmoves op een zeer amusante en speelse wijze.

KIDS DANCE 5+

Kinderdans op hedendaagse muziek. In deze les leren de kinderen hun eerste dansjes aan op muziek die we al dagen horen op de radio!

MODERNE DANS 8+

Moderne dans of hedendaagse dans is een dansstijl waarbij het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel een zeer belangrijke rol speelt! Deze stijl is heel emotioneel gericht en het gebruik van lichaamstaal wordt hier getraind. Techniek en lenigheid worden afgewisseld met het oefenen van een choreografie.

HIP HOP JUNIOR 8+ LV.2

Deze les richt zich tot kinderen die zich willen verdiepen in de zeer actieve en coole vorm van onze hip hop. Elke les bouwen we verder op een choreografie waarin ze op een losse manier leren omgaan met de verschillende technieken binnen deze stijl. Op de stoere beats leven we ons helemaal uit! Deze les is qua choreografie en niveau moeilijker dan de les op woensdag.

MODERN 12+

Moderne dans of hedendaagse dans is een dansstijl waarbij het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel een zeer belangrijke rol speelt! Deze stijl is heel emotioneel gericht en het gebruik van lichaamstaal wordt hier getraind. Techniek en lenigheid worden afgewisseld met het oefenen van een choreografie.

  • Hip Hop / Funk Kids! ☀️🌈 #deparelaalst #familiesportcentrum #dans #danslessen #danceclasses #danceclassesforkids #kidsdance #kleuters #fun #kids #dance #outdoors #outdoorfitness #nieuwerkerken #aalst
  • Gemakkelijkere Check-In! ✅

Om jullie vlotter te bedienen bij het inchecken vragen we om 📆 vanaf donderdag 28 mei jullie badge mee te brengen. We voorzien een outdoor incheck systeem zodat jullie zichzelf vlot kunnen registreren. 
Geen beurten meer op je kaart of abonnement op zijn einde, ga naar de site log in via reserveren en vandaar kan je naar de webshop om nieuwe beurten/abonnementen aan te kopen. 🛒

#deparelaalst #familiesportcentrum #outdoorfitness #groupfitnessclasses #danceclasses #lesmills #lesmillsnlbe #ragga #hiphop #funk #lesmillsbodypump #hiit #highintensityintervaltraining #lesmillsshbam #lesmillstone #lesmillscxworx #fitness
  • More more more! 🔥 Wegens succes! Extra outdoor lessen! 📅 Les Mills SH’BAM - Donderdag 20:15 📅 De Parel STEP - Vrijdag 20:30 📢 #deparelaalst #familiesportcentrum #outdoors #outdoorfitness #groupfitness #groupfitnessclasses #lesmillsnlbe #lesmills #lesmillsshbam #step #nieuwerkerken
  • Shall we dance? 🎉 #deparelaalst #familiesportcentrum #dansclass #danslessen #dance #ragga #hiphop #funk #kleuterdans #kidsdance #movenshake #fun
  • Dansende Parels, 
Vanaf volgende week gaan we met heel wat lessen terug van start ! Deze zullen uiteraard alleen maar buiten gegeven worden zolang dit een veiligheidsmaatregel van de overheid is. 
We gaan de les momenten beperken tot woensdag namiddag en zaterdag daar we nog niet de toelating hebben van de overheid om kinderlessen in contact te laten komen met volwassenenlessen. 
Hierdoor zijn een aantal lessen samen genomen zoals hip hop/funk.
We zijn ook nog beperkt in aantal dit wil zeggen dat er maximaal 19 dansers mogen aanwezig zijn samen met een dansjuf. 
Jullie zullen dus een plaatsje moeten reserveren om aanwezig te kunnen zijn in de live les. 
Daarnaast zal de les ook gestreamd kunnen worden (niet voor de lessen van Stien) wat betekent als je geen plaats meer hebt in de live les hier bij ons of je wil de les liever van thuis volgen dat je hiervoor ook kan reserveren. Dan sturen we jou een link door en kan je via ZOOM de les thuis volgen. 
Probeer eerst allemaal te reserveren en mocht je daar problemen mee hebben stuur een mailtje naar deparel@deparelaalst.be 
Veel plezier  #deparelaalst #familiesportcentrum #aalst #danslessen #danceclass #outdoorfitness #groupdance #ragga #kleuterdans #hiphop #funk #movenshake #fun
  • Lieve Parels, 
Jullie weten dat we nooit stil zitten om jullie maximaal te laten genieten van al onze groepslessen.
Omdat we buiten beperkt zijn tot maximaal 19 sporters en de lessen heel vlug volgeboekt zijn, zijn we er toch in geslaagd om de lessen die we buiten geven ook te streamen.
Dus vanaf deze avond kan je de keuze maken of je de les hier bij ons live wil volgen of diezelfde les van thuis uit wil doen. 
Kijk dus goed als je reserveert dat je reservatie in de juiste les staat. Je hebt de keuze tussen “De Parel “(hier bij ons) en “thuis”
Mochten er mensen zijn die reeds een reservatie voor “De Parel” gedaan hadden maar toch door omstandigheden ze thuis willen doen, annuleer dan in de live les en reserveer opnieuw in de “thuis” groep.
Op deze manier kunnen we hopelijk tegemoet komen aan iedereen zijn wensen en heel wat meer mensen bereiken.
Veel plezier en tot deze avond
Team De Parel #deparelaalst #familiesportcentrum #outdoorfitness #streaming #liveclasses #lesmills #danceclasses #danceclass #groupfitness #groupfitnessclasses #lesmillsnlbe #nieuwerkerken
  • De Parel HIIT outdoors was SUPER! 🔥 @spinningrom 👏🏼 #deparelaalst #familiesportcentrum #hiit #highintensityintervaltraining #outdoorfitness #groupfitness #groupfitnessclasses
  • The best core workout ever! Les Mills CXWORX 🔥#deparelaalst #familiesportcentrum #aalst #lesmills #lesmillscxworx #lesmillsnlbe #coreworkout #core #stability #stabilitytraining #functionaltraining #revolutionarycoretraining
  • In een CXWORX™️ les zitten alle ingrediënten voor een sterker lichaam en een slanke taille. Met een sterke core word je sterker in alle dingen die je doet – het is de lijm die alle lichaamsdelen met elkaar verbindt. Bij CXWORX krijg je ook oefeningen voor stevigere heupen, billen en onderrug.
Alle oefeningen in CXWORX hebben opties, dus het is uitdagend maar ook haalbaar voor je eigen fitnessniveau. Goed opgeleide instructeurs zorgen dat je de oefeningen uitvoert met een perfecte techniek. Bij CXWORX gebruik je niet alleen je eigen lichaamsgewicht, maar ook weerstandsbanden en gewichtschijven. @danaunancy @murielledanny @cavalcanteandre #deparelaalst #familiesportcentrum #aalst #nieuwerkerken #lesmills #lesmillsnlbe #lesmillscxworx #core #coreworkout #revolutionary #sixpack